Den rodin 6. června 2015

07.06.2015 23:02

V pořadí již III. "familijní" Den rodin proběhl tentokrát v úzkém, takřka rodinném, kruhu. Přihlásilo se "pouze" cca 50 účastníků...    :-)

Možná některé odradil exponovaný termín, jiné to, že jsme se tentokrát neplavili parníkem a možná slabší povahy zaváhaly při předpovědi počasí, která slibovala tropický žár... Tedy, meteorologům se to tentokrát povedlo - bylo takové vedro, že jsme narychlo dokupovali dětské bazénky, přístřešek a slunečníky, abychom alespoň drobotinu uchránili před úpalem a místo zákusku ke kávě jsme běželi pro zmrzliny.

Ale akce se vydařila, sraz byl na Masarykově nádraží, odkud jsme se vlakem svezli do Běchovic. Tady jsme poprvé byli trochu rádi, že je nás nejsou stovky, protože vlak v této stanici otevíral pouze jedny (slovy jedny) dveře... Ale zvládli jsme výstup i s kočárky a aspoň nám bojovka začala už před rozdáním úkolových listů. Na ty ovšem také došlo, a děti během procházky plnily jednotlivé úkoly. Trasa vedla kolem Počernického rybníku, přes zámecký park v Dolních Počernicích, pěší zónou okolo dalších rybníků až k Černému mostu a konečně k areálu Církve bratrské ve Chvalech, kde jsme konečně pořádně vydechli. Po obědě se někteří ještě odhodlali k různým hrám, podstatná část ale vzala za vděk útočištěm pod střechou, protože venku bylo opravdu vražedné horko. Společný čas byl fajn a odpoledne nám rychle uteklo...

Někteří si tedy odnesli výhru z bojovky, někteří možná spálený krk, jiní dokonce zkameněliny (tedy - ne že by někdo během výpravy zkameněl...) a sám nevím, jestli někdo přece jenom neulovil jednoho z těch pstruhů!

tomK